Zöldborsó Eltevése Télire Üvegbe – Zöldborsó Télire - Házi Befőzés - Hajókonyha Recept

A szárítás vagy aszalás előtt kétféleképpen is kezelhetjük a borsónkat. A kifejtett, megmosott borsót pár percig enyhén sós vízben főzzük, majd lecsepegtetjük. Napon vagy sütőben zsugorodásig szárítjuk. Édesen is száríthatjuk. Ekkor a kifejtett szemeket mossuk meg, csepegtessük le, majd mérjük meg. Minden kg borsóra 2 evőkanál cukrot számítunk, melyet kevés vízben felfőzünk. Amikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a borsót. 1-2 percig benne hagyjuk a szemeket, így kapnak egy kis cukormázat. Ezután egy tepsit vagy tálcát zsírpapírral kibélelünk, beleöntjük a borsót és szétterítjük. Napon vagy sütőben teljesen megszárítjuk. Mielőtt felhasználjuk a szárított borsót, egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. Az áztatóvizet felhasználjuk a főzéshez. Fotó: commons médiaA borsót egészen július első feléig lehet másodvetésként veteményezni, így augusztusban ismét szüretelhetjük. Ha vetőmagot vásárolunk, vegyük figyelembe, mikor javasolják vetését. Ahol most leérett, annak helyére ne kerüljön újra borsó.

Terebess konyhakert - Borsó

zoldborso eltevése telire üvegbe

Tegyünk el zsenge borsót télire! | Ridikül

Zöld levelek: medvehagyma, petrezselyem zöld, vegeta levél, zeller zöld, bazsalikom, kapor. Felhasználás: levesek, pörköltek, főételek ízesítésére, készítésére. Fagyasztható gyümölcsök: málna, eper, szeder, ribizli, körte szeletelve, áfonya, őszibarack / sárgabarack félbe vágva mag nélkül, cseresznye magozva vagy magozatlanul, meggy magozva vagy magozatlanul, banán szeletelve, szilva félbe vágva mag nélkül. Felhasználás: zabkásába, smoothie-ba, gyümölcs szószok, gyümölcs leves készítéséhez, süteményekbe, fagylalthoz. Ugyanígy a kész ételeket is fagyaszthatod, ha többet főztél, kivéve a tejfölös dolgokat. Ha több rizst, kuszkuszt vagy kölest főztél, fagyaszd le és később használd fel rakott ételekbe, mint például rakott káposzta/ karfiol/ brokkoli. 2. Szárítás / Aszalás Ebből mutatok pár alternatívát, igazság szerint szinte ugyanaz a séma. Ha egy félét elkészítesz ezekkel a módszerekkel, már a többi is menni fog. Szinte mindent lehet szárítani, képtelenség itt felsorolni, kísérletezzetek a nektek kedves növényekkel.

Zöldborsó befőzése. Levesekhez, köretekhez, főzeléknek. - Séfbabér

Megmosva üvegekbe rakjuk, rétegesen, sóval: egy kiló babhoz tizenöt-húsz deka sót számítunk. Ha az üveg majdnem tele lett - egyujjnyit hagyjunkki -, felöntjük felforralt, de lehűtött vízzel. Légmentesen lekötjük, és hűvös, szellős helyre rakjuk 4. A frissen szedett gyenge zöldbabot egészben hagyva - végeit sem vágjuk le! - kissé besózzuk, és pár órát állni hagyjuk. Üvegekbe rakjuk, egy üvegbe annyit, amennyit egyszerre elhasználunk, mert felbontva nem áll el. Háromujjnyi babréteg után mindig egyujjnyi sóréteg, amíg az üveg meg nem telik. 4 A legtetejére egy-két kanál olvasztott zsírt öntünk, ez zárja el a levegőtől, de még le is kötjük. Az üvegeket hűvös helyen tartsuk! Zöldbabsaláta Egy félliteres üveghez fél kg zöldbab kell, késhegynyi só, egy evőkanál ecet és 5 szem bors. A fiatal, szálkátlan zöldbabot megtisztítjuk, és gőzben vagy kevés vízben félpuhára főzzük, azután szűrőre vagy szitára borítjuk, miután kihűlt, néhány szem borsot közé téve akkora üvegekbe rakjuk, amilyeneknek a tartalmát egyszerre elfogyasztjuk.

Tök eltevése télire üvegbe

Zöldborsó eltevése - Befőttek, kompótok, savanyúság receptekBefőttek, kompótok, savanyúság receptek

Eltá A bejegyzés kategóriája: BefőttekKiemelt szavak: zöldborsó. Közvetlen link.

Zöldborsó télire - Házi befőzés - Hajókonyha recept

kapor eltevése télire üvegbe

Zöldborsó – Zsuzsi finomságai

  1. Akár tíz litert is izzadhatunk egy aktivitással töltött kánikulai napon – Semmelweis Médiasarok
  2. Tök eltevése télire üvegbe
  3. Felszámolás alatt álló cégek listája 2013.html
  4. Eszter oldala: Befőzés egyszerűen.
  5. Eb mai meccsek
  6. Felgyülemlett víz a szervezetben
  7. Vidéken Újrakezdők Magazinja: Borsó télire
  8. Zöldborsó - Weninger Befőzőautomaták
  9. Jön a 11. Pozsonyi Piknik | Media1
  10. Sárgarépa eltevése télire üvegbe
  11. Kapor eltevése télire üvegbe

Cukortartalma gyorsan keményítővé alakul. Ha vetőmagot vásárolunk, vegyük figyelembe, milyen fajtát vásárolunk, s annak mikor javasolják a vetését. Arra is figyeljünk, hogy hiába kis zöld golyócskák, mégsem egyformák. Alapvetően háromféle borsót használunk a konyhában. A borsót sokan cukorborsónak hívják, pedig nem minden kis zöld szemecske cukorborsó, ahogy ez sokan gondolják, sőt pontosan cukorborsót nem fogyasztanak sokan, illetve helytelenül fogyasztják. A kifejtőborsók érett magja sima, gömbölyded, egyszínű vagy foltos. A zöld szem cukortartalma rövid idő alatt keményítővé alakul át, gyorsan lisztessé válik, csak rövid ideig szedhető. A leszedés napján célszerű felhasználni, mert az állás során egyre veszít édességéből. Viszont ez a legigénytelenebb, legedzettebb fajta. Ezzel magyarázható tél alá vetésük is. A velőborsók magja ráncos, horpadt, szabálytalan, szögletes vagy pogácsa alakú. A zöld szemben a cukortartalom lassan alakul át keményítővé. Jellemzője továbbá, hogy az érett mag is kevesebb keményítőt tartalmaz.

Kössük le, és tegyük sötét, hűvös helyre Bármikor kivehetünk belőle, de arra vigyázzunk, hogy az ecet mindig ellepje a kaprot. Kapor ecetben Melegítsünk borecetet, ha forr, dobjunk bele annyi száráról leszedett, megmosott kaprot, hogy könnyen megforgathassuk benne. Ha meglankadt, tegyük üvegbe Ezt ismételjük addig, amíg a kaporból tart vagy az üveg megtelik. A megmaradt ecetet öntsük rá, hogy ellepje. Kössük le és tegyük sötét, hűvös helyre Bármikor kivehetünk belőle, de arra vigyázzunk, hogy az ecet mindig ellepje a kaprot. Paraj és mángold A megtisztított, megmosott parajt (mángoldot) sós vízben 10 percig forraljuk, leszűrjük és jól lecsepegtetve turmixoljuk vagy húsdarálón, megdaráljuk. A pépet zsírral (fél literre egy evőkanál számítva) állandóan keverve jól besűrítjük, üvegekbe töltjük, a tetejére benzoesavas nátriumot szórunk, lekötjük, és 20 percig gőzöljük. Podlupka A fiatal jól megmosott karlábé-, karfiol- vagy kel-leveleket metéltre vágjuk, bő sós vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük és lecsurgatjuk.

tök eltevése télire üvegbe
Monday, 28 November 2022