Sofőr Kártya Igénylés

12 KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGE Ügytípus megnevezése Ügytípus rövid leírása: Jogosultak köre: Szükséges iratok: Áru és személyszállító engedélyek kiadása A belföldi és a nemzetközi forgalomban díj ellenében árutovábbítást, személyszállítást végző szervezetek közúti árutovábbítási engedély, és közúti személyszállítási engedély birtokában végezhetik tevékenységüket. A 3, 5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű teherjárművel díj ellenében közúti árutovábbítási, és autóbusszal díj ellenében személyszállítási tevékenységet végző szervezetek, vállalkozók. Cégkivonat, EV igazolvány (tevékenység bejegyezve, ha a kérelmező cégjegyzékben nyilvántartott cég és képviselőjének a közjegyzői aláíráshitelesítéssel ellátott címpéldányát vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját a cégbírósághoz benyújtotta és ezt a tényt a cégjegyzék tartalmazza, a közlekedési hatóság az iratot, valamint a cég cégkivonatát a cégnyilvántartásból elektronikus úton, közvetlen lekérdezéssel szerzi meg. )

  1. A digitális tachográf kezelésére felkészítő tanfolyam | Transzport Studium Kft. Hivatalos Blogja
  2. Online
  3. Digitális tachográfkártyákról röviden | Kártyaletöltés - Tachográfletöltés

A digitális tachográf kezelésére felkészítő tanfolyam | Transzport Studium Kft. Hivatalos Blogja

sofőr kártya igénylés otp

2. A gazdálkodó szervezet megfelelő pénzügyi helyzetét igazoló okiratok: a) tevékenység megkezdéséhez és a zavartalan üzletvitelhez az 1071/2009/EK rendelet 7. cikkének (1) bekezdésében meghatározott tőkeerő igazolása, és b) igazolás arról, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában nincs köztartozása - az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 178. 32. pontja szerint köztartozásmentes adózó és - nincs önkormányzati adótartozása. A meghatározott tőkeerő: A meghatározott tőkeerő, a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál bejegyzett könyvvizsgáló nyilatkozatával, nyilvántartásba vett könyvvizsgálói társaság nyilatkozatával, vagy vagyoni biztosíték igazolásával tanúsítható. Könyvvizsgálói nyilatkozat (vagyoni biztosíték helyett): A könyvvizsgálói nyilatkozatnak a gazdálkodó szervezet számvitelről szóló törvény alapján készített beszámolója beszámoló hiányában nyitómérleg, vagyonmérleg vagy vagyonkimutatás alapján kell tanúsítania az (1) bekezdés a) pontjában foglaltak egy évnél nem régebbi időpontban való teljesülését.

Budapest Hősök fasora 20-24. telefon: 06-1-402-2233, e-mail:) lehet irányítani. Kapcsolódó jogszabályok: 2003. évi CX. tv. a regisztrációs adóról; 1991. évi LXXXII. Tv. a gépjármű adóról; 1988. törvény a közúti közlekedésről;263/2006. Ügyintéző neve, elérhetősége: Vizsgabizottság tel: 06-88-579-941/111 m Veszprém, 2015. január 28.. Ügytípus megnevezése: Ügytípus rövid leírása: Jogosultak köre: Szükséges iratok: Nyomtatványok elérhetősége: - Eljárási költségek: Hol intézzem el? Ügyintézési idő: Egyéb tudnivalók: - Kapcsolódó jogszabályok: Mozgáskorlátozottak járműveinek vizsgáztatása A vizsgálat a jármű műszaki alkalmasságán túl a szakértői bizottság által a gépjármű vezetéséhez megállapított műszaki feltételek, valamint a közúti járműbe beépítendő segédberendezések, továbbá a közúti jármű szükséges átalakításainak ellenőrzését szolgálja. A vizsgálat során a szakemberek a járművezetésre jogosító okmányhoz csatolandó mellékletben meghatározott feltételek (a közlekedésbiztonság szem előtt tartásával történő) megvalósítását és a jármű működőképességét ellenőrzik.

Online

A hatóság által kiadott okmányok átvételének igazolása: Közúti árutovábbítási engedély - engedély okmány száma: Közúti árutovábbítási engedélykivonat, db. : Közúti árutovábbítási igazolvány - igazolvány okmány száma: Közúti árutovábbítási igazolvány kivonat, db. : Közösségi engedély (közúti árutovábbításra), engedély okmány száma: Közösségi engedély hiteles másolat (közúti árutovábbításra), db. : Saját számlás Közúti áruszállítási igazolvány (2 példányban) okmány száma: Egyéb okmány: db. : A fentiekben felsorolt okmányokat átvettem., 20.. a kérelmező vagy képviselője aláírása A VÁLLALKOZÁS VEZETŐJÉNEK NYILATKOZATA (ADATLAP) Név: Születési helye: Ideje: Anyja neve: Állandó lakcíme: A gazdálkodó szervezet neve: Székhelyének címe: Telefonszáma(i): Nyilatkozom, hogy a 261/2011. rendelet 9. -ában, 14. (2) bekezdésében, továbbá az 1071/2009 EK rendelet 3. cikk (1) bekezdés és 6. cikkében foglaltaknak megfelelően, a jó hírnév tekintetében kizáró körülmény nincs, az ott megfogalmazott követelményeket - a pénzügyi helyzettel kapcsolatos követelményekre is kiterjedően - az általam vezetett vállalkozás, illetve magam is teljesítem.

Ügyintézési idő: Egyéb tudnivalók: Kapcsolódó jogszabályok: Ügyintéző neve, elérhetősége: Autóbuszok emelt sebességgel történő közlekedésére feljogosító engedély kiadása, érvényességének meghosszabbítása Az autóbuszok emelt sebességgel történő közlekedésre jogosító engedélyét az autóbusz üzemeltetőjének (gyártójának, forgalmazójának) kérelmére a közlekedési hatóság a forgalomba helyezés előtti, illetve az időszakos vizsgálathoz kapcsolódóan - meghatározott feltételek alapján - adja ki, illetőleg a kiadott engedély időbeli hatályát meghosszabbítja. A közlekedési hatóság az engedély kiadását és az engedély időbeli hatályának meghosszabbítását közli a Nyilvántartóval. A jármű tulajdonosa. Forgalmi engedély. Szakértő intézmény által - két évnél nem régebben - kiállított szakvéleményt, amely igazolja, hogy az autóbusz megfelel a 6/1990. (IV. 12. ) KöHÉM rendeletben az emelt sebességgel közlekedéshez meghatározott műszaki feltételeknek. Az emelt sebességgel való közlekedésre jogosult autóbuszok műszaki alkalmasságának megállapítása: 1.

A készített kinyomatokat 28 napig tartsa magánál, majd azt adja le munkáltatójának. Több esetben tették fel számunkra a kérdést mi van akkor, ha a sofőr elfelejtett igényelni új kártyát, és az menet közben lejár és a készülék kilöki a kártya aknából, vagy az új kártya nem érkezik meg időben. Akkor a sofőr kinyomaton végezhet e munkát? Szigorúan tilos, mivel ezen esetek önhibás esetek és a fenti jogszabály ilyen esetet nem ismer és ennek okán nem is engedi a kinyomaton történő munkavégzést. A jogszabály azt írja le, hogy a sofőrnek a kártyát a lejárat előtt legalább 15 munkanappal kell megigényelnie, hogy azt a hatóság el is tudja készíteni, de legkorábban a lejárat előtt 3 hónappal igényelhető az új kártya. Tehát ha valaki előrelátó, akkor nem járhat úgy, hogy nem tud majd dolgozni. A munka szervezése, vagy a munkavégzés során mindenki vegye figyelembe a fentieket, mivel ezen előírás megszegését, magas bírság kiszabással sújtja a hatóság.

Digitális tachográfkártyákról röviden | Kártyaletöltés - Tachográfletöltés

Megfelelő pénzügyi helyzet igazolása (NAV, helyi adó, köztartozásmentes adózói adatbázis) Kaució: fedezetigazolás, könyvvizsgáló, letét Szakmai alkalmasság, jó hírnév igazolása (erkölcsi bizonyítvány, nyilatkozat, munkaszerződés, megbízási szerződés (kijelölt személy esetén) szakmai alkalmasságot igazoló bizonyítvány) Forgalmi engedély (tulajdonosi hozzájárulás) Nyomtatványok elérhetősége: Veszprém Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége Közúti Jármű Forgalmi Osztály 8200 Veszprém, Kistó u. Árufuvarozói_eng_kérelem Letölthető itt! Eljárási költségek: Autóbuszos_eng_kérelem Letölthető itt! 44/2004. 13. ) GKM rendelet alapján 1. Közúti árufuvarozói, illetőleg autóbuszos személyszállító engedély és belföldi saját számlás autóbuszos utasszállító igazolvány kiadása, valamint érvényességi idejének lejárta vagy adatváltozás miatti cseréjének alapdíja továbbá az engedélykivonatok járművenkénti vagy járműszerelvényenkénti díja Díj Ft/db 4 700-50 járműig 1 600 - 51-100 járműig 795-100 jármű felett 335 2.

rendelet a Nemzeti Közlekedési Hatóságról; 89/1988. ) MT rendelet a közúti közlekedési szolgáltatásokról és a közúti járművek üzemben tartásáról; 2004. 9/2000. 30. ) KöViM rendelet a személygépkocsival végzett személyszállítási szolgáltatások engedélyezése eljárásaihoz kapcsolódó igazgatási szolgáltatási díjakról. : 06-88-579-938 / 152 E-mail: KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGE Ügytípus megnevezése: Ügytípus rövid leírása: Jogosultak köre: Szükséges iratok: Nyomtatványok elérhetősége: Vezetési és pihenőidők ellenőrzése közúton A vezetési és pihenőidők rögzítésére menetíró berendezés (tachográf) szolgál. Menetíró berendezést kell beszerelni és használni a közúti áruszállításra alkalmazott járműbe, ha a jármű megengedett legnagyobb össztömege - pótkocsival vagy félpótkocsival együtt - meghaladja a 3. 5 tonnát, a közúti személyszállításra alkalmazott járműbe, ha a szállítható személyek száma - a járművezetővel együtt - 9-nél több. Bizonyos járművek azonban kivételt képeznek. Nem kell tachográf többek között a kizárólag nem közúton közlekedő járműbe, a nem közúti áruszállításra alkalmazott, speciális felépítményű járműbe (pl.

  • Sofőr kártya igénylés online
  • Sofőr kártya igénylés elektronikusan
  • Sofőr kártya igénylés menete
  • 2012 27 eu irányelv átültetése
sofőr kártya igénylés elektronikusan
Sunday, 4 December 2022